coaches

COACHES

Op zevenjarige leeftijd begon Michael Lazic met thai chi en gevechtskunsten, daarna schakelde hij over op olympisch turnen en werd ingenieur elektronica. In privéscholen bekwaamde hij zich in klassieke en moderne dans. Danste in diverse binnen- en buitenlandse gezelschappen en sinds 2005 maakt richtte hij samen met Elles Grzybek MESS op, een hedendaags danstheater gezelschap op.
Naast het creëren van vele podiumproducties verdiepte Lazic zich in lichaamsherstellingstechnieken en combineerde hij zijn ervaringen uit de hedendaagse dans met elementen uit Butoh, Qi Kong, mindfulness, Thai Chi, kracht- en lenigheidsoefeningen, meditatie, yoga en diverse ademhalingstechnieken.

“Als mensen mij specifiek vragen uit de begrippen die dat ze kennen wat precies geef je?
Dan kan ik daar niet duidelijk en klaar op antwoorden. Dan kan ik niet zeggen dat ik Qi Kong geef, of Thai Chi of meditatie of andere gekende technieken. Ik maak, uit jarenlange ervaringen, een eigen combinatie van diverse technieken wat ik denk wat beste past bij een bepaalde thema. En sinds 2021 ben ik permanent in residentie met Elles Grzybek op onze groene site Berkenrijs waar we een eigen techniek hebben ontwikkeld wat we tot Berkenrijs BodyMind work hebben gedoopt.

 

Elles Grzybek is van Duitse afkomst. Eind jaren negentig verhuisde ze naar België en bouwde een carrière op als danseres en choreografe. Sinds 2009 leidt ze samen met Michael Lazic het hedendaagse danstheatergezelschap cie M.E.S.S, met talrijke voorstellingen in binnen- en buitenland.
Sinds 2009 is Grzybek ook begonnen met het intensief bestuderen van verschillende methoden van stressmanagement en voor het herstel van de energetische balans van de mens, zoals Emotional Freedom Techniques aan de Ateb Academie onder leiding van Gabriele en Robert Rother (nu het Gary Craig Official EFT Training Center Germany, https://official-eft.de/). Op privé-niveau heeft zij ook intensief samengewerkt met Gabrielle Rutten (https://official-eft.nl).
Verder is Jin Shin Jyutsu een van haar interesses waarin zij zich heeft verdiept.

Sinds 2016 volgt Grzybek intensief Jinen-Butoh met Atsushi Takenouchi.

"Jinen" is een oud Japans woord. Zijn betekenis omvat ALLES wat nog groter is
dan de natuur.  In het Westen staat de "Mens" boven de "Natuur" en handhaaft en
beschermt het. Boven de mens, is er "God". Met andere woorden, er is een scheiding
tussen de natuur, de mens en God. Jinen drukt de perceptie van het universum uit
voordat een dergelijke scheiding plaatsvond. In ALLE dingen leeft God. God is de
"Stroom van de Rivier van het Universum" die de zon en de maan omarmt,
en de aarde die de oorsprong is van de geboorte van alle natuur, inclusief de mens.
God leeft in de mens, planten, dieren, zelfs in door de mens gemaakte dingen zoals huizen.
Jinen is het woord dat het universum beschrijft, zijn oorsprong en natuurlijk verloop.
Alle dingen staan in verbinding met deze rivier, en maken deel uit van de rivier van Jinen."

 - Atsushi Takenouchi (http://www.jinen-butoh.com/top_e.html)